Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem czekoladowym i malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
cukier 10 lyzek
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 2 łyzki
biała czekolada 3 TABLICZKI
śmietana kremówka 500 ml
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 1 litr
margaryna 400 gram
maliny świeże 100 gram
herbata 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem czekoladowym i malinami

6 jajek miksujemy z 6 łyzkami cukru, dodajemy przesiana make wraz z 2 łyzeczkami proszki do pieczeniaa. Mieszamy Wlewamy do prostokątnej blachy i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy Pozostale jajka miksujemy z cukrem , dodajemy, mąkę pozostały proszek i kakao przesiane , dokładnie mieszamy wlewamy do wysmarowanej , formy pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni . Jasny biszkopt kroimy na pół. Śmietane podgrzewamy na małym ogniu dodajemy startą na tartce biała czekolade. Studzimy. Z litra mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń. margarynę miksujemy, dodajemy budyń powoli. Następnie śmietane ubijamy , na tyle ile się da, i powoli dodajemy do masy udyniowej ciagle mieszając. Masę schładzamy. spód białego biszkopty smarujemy kremem układamy maliny oczyszczone i ponownie delikatnie smarujemy kremem. Na kremie ukladamy ciemny biszkopt. nasączamy go herbatą. I smarujemy kremem, Na wiezk układamy ponownie bialy biszkopt całe ciasto pokrywamy kremem. na wierzk można zetrzec wiorki ciemnej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.09.2012 22:11
i pysznie :)
ewelinapac 04.09.2012 21:33
25/36 może być i masło dawnej robiłam na maśle teraz zadko wole margaryne
SmacznaPyza 04.09.2012 20:18
jaka wielkość blachy? czy krem można zrobić z masła? nie lubię z margaryną....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak