Tort z kremem czekoladowym i malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 sztuk
  • cukier

    10 lyzek
  • mąka

    10 łyżek
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • kakao

    2 łyzki
  • biała czekolada

    3 TABLICZKI
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • mleko

    1 litr
  • margaryna

    400 gram
  • maliny świeże

    100 gram
  • herbata

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 jajek miksujemy z 6 łyzkami cukru, dodajemy przesiana make wraz z 2 łyzeczkami proszki do pieczeniaa. Mieszamy Wlewamy do prostokątnej blachy i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy Pozostale jajka miksujemy z cukrem , dodajemy, mąkę pozostały proszek i kakao przesiane , dokładnie mieszamy wlewamy do wysmarowanej , formy pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni . Jasny biszkopt kroimy na pół. Śmietane podgrzewamy na małym ogniu dodajemy startą na tartce biała czekolade. Studzimy. Z litra mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń. margarynę miksujemy, dodajemy budyń powoli. Następnie śmietane ubijamy , na tyle ile się da, i powoli dodajemy do masy udyniowej ciagle mieszając. Masę schładzamy. spód białego biszkopty smarujemy kremem układamy maliny oczyszczone i ponownie delikatnie smarujemy kremem. Na kremie ukladamy ciemny biszkopt. nasączamy go herbatą. I smarujemy kremem, Na wiezk układamy ponownie bialy biszkopt całe ciasto pokrywamy kremem. na wierzk można zetrzec wiorki ciemnej czekolady.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 04.09.2012 22:11
i pysznie :)
ewelinapac 04.09.2012 21:33
25/36 może być i masło dawnej robiłam na maśle teraz zadko wole margaryne
SmacznaPyza 04.09.2012 20:18
jaka wielkość blachy? czy krem można zrobić z masła? nie lubię z margaryną....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat