Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kaszy mannej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier puder 200 gram
kasza manna 1 szkl
kakao 1 łyżka
żółtko jajek 3 szt
brzoskwinie w puszce 900 gram
mleko 1 litr
biszkopty okrągłe 100 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kaszy mannej

Kaszę gotuj w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Odstaw do przestygnięcia. Miękką kostkę do pieczenia Margarynę utrzyj z cukrem dodając pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodawaj po łyżce kaszę, ciągle mieszając. Masę podziel na dwie części do jednej dodaj łyżkę kakao. Dno tortownicy o średnicy 21 cm posmaruj kostką do pieczenia Kasia i wyłóż do niej najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy. Z brzoskwiń odlej 1/2 szklanki syropu i wymieszaj z 2 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie zmiksuj. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.01.2012 18:32
dla mnie nowość :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak