Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Tort wiśniowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne
mąka
10 dag
jaja
2 sztuki
cukier
20 dag
proszek do pieczenia
1/2 łyżka
wiśnie
2 słoiki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
likier wiśniowy
2 łyzki
śmietana 30%
1/2 l
ser biały
1/2 kg
cukier wanilinowy
2 opakowania
płatki migdałowe
10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wiśniowy

Białka i połowę cukru ubijamy. Dodajemy mąkę, żółtka, proszek. Mieszamy i pieczemy ciasto 20 minut. Sok z wiśni zagotowujemy, dodajemy mąkę ziemniaczaną i owoce. Masę przekładamy na upieczone ciasto. Biszkopty skrapiamy likierem. Ser, resztę cukru oraz cukry wanilinowe ucieramy, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, połowę bitej śmietany. Kremem smarujemy masę wiśniową, układamy biszkopty. Schładzamy w lodówce. Ubijamy pozostałą śmietanę, smarujemy nią ciasto, posypujemy wierzch zrumienionymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak