Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
pieczarki 400 g
cebula 1/2 szt
ser żółty 200 g
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy

Kroki postępowania

1
Na łyżce masła zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać umyte i pokrojone pieczarki, usmażyć.
Krok 1 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
2
Kotlety umyć, osuszyć i rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
3
Na pierwszy kawałek położyć plasterki żółtego sera i pieczarki, następnie mięso i znowu ser i pieczarki itd...
Krok 3 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
4
Na ostatni plaster mięsa położyć tylko żółty ser.
Krok 4 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
5
Gotowy "tort" zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Krok 5 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
6
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 70-80 min.
Krok 6 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto
7
Podawać np. z kapustą zasmażaną i ziemniakami.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Tort w wersji wytrawnej, czyli schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.04.2017 22:04
Fajna propozycja;))
Bernadeta1 10.04.2017 18:05
smaczne jedzonko
dodi 10.04.2017 09:59
ale pysznosci, mniam
Stenka 10.04.2017 08:54
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak