Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort urodzinowy bez pieczenia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawy rozpuszczalnej 1 tyłeczka
budyniu 1 opakowanie
masła 1 kostka
masy krówkowej 1 puszka
wody 1 miseczka
alkohol
Biszkopt 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy bez pieczenia

Zagotować bydyń, wystudzić. Zmiksować masło, dodawać do niego po łyżce budyniu i razem miksować.
Przygotować kawę rozpuszczalną i wlać do niej kieliszek wódki.
Biszkopty maczać w kawie i po ułożeniu warstwy posmarować ją masą krówkową. Znowu biszkopty maczać i przełożyć warstwą przygotowanej masy.
Polożyć kolejną warstwę biszkoptów i przykryć ją pozostałą masą.
Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.04.2011 14:49
szkoda że nie ma w przekroju:) ale z opisu wychodzi ze musi być smaczne :)
kochanyptysiu 10.04.2011 20:23
ekstra!
Emilia22 05.03.2011 16:14
rewelacja
izapozdro 24.02.2011 20:12
pomysłowy torcik
mirosława4 16.02.2011 18:02
fajny torcik
jolaxa 26.01.2011 19:03
pyszne
Kate131 02.01.2011 16:00
super
Tahitha 18.12.2010 06:03
Pyszny !!!
MAR3STA 21.11.2010 09:23
świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak