Tort urodzinowy bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawy rozpuszczalnej

    1 tyłeczka
  • budyniu

    1 opakowanie
  • masła

    1 kostka
  • masy krówkowej

    1 puszka
  • wody

    1 miseczka
  • alkohol

  • Biszkopt

    4 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować bydyń, wystudzić. Zmiksować masło, dodawać do niego po łyżce budyniu i razem miksować.
Przygotować kawę rozpuszczalną i wlać do niej kieliszek wódki.
Biszkopty maczać w kawie i po ułożeniu warstwy posmarować ją masą krówkową. Znowu biszkopty maczać i przełożyć warstwą przygotowanej masy.
Polożyć kolejną warstwę biszkoptów i przykryć ją pozostałą masą.
Udekorować według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 29.04.2011 14:49
szkoda że nie ma w przekroju:) ale z opisu wychodzi ze musi być smaczne :)
kochanyptysiu 10.04.2011 20:23
ekstra!
Emilia22 05.03.2011 16:14
rewelacja
izapozdro 24.02.2011 20:12
pomysłowy torcik
mirosława4 16.02.2011 18:02
fajny torcik
jolaxa 26.01.2011 19:03
pyszne
Kate131 02.01.2011 16:00
super
Tahitha 18.12.2010 06:03
Pyszny !!!
MAR3STA 21.11.2010 09:23
świetny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat