Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy
Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w 180 C. przez ok. 40 minut.
Gotowy biszkopt ostudź i pokrój na 3 blaty.
Puree truskawkowe
Truskawki przełóż do miski,dodaj cukier i wymieszaj. Odstaw na ok. 30 minut. Po tym czasie truskawki zmiksuj blenderem,a następnie przetrzyj przez sito. Puree odstaw do lodówki.
Masa śmietanowa
Śmietankę ubij,następnie pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Do ubitej śmietany dodaj puree z truskawek i delikatnie wymieszaj.
Spód tortu posmaruj puree z truskawek,na puree wyłóż część masy śmietanowej. Na masie układaj pokrojone w plasterki truskawki. Przykryj drugiem blatem. I ponownie tak jak wcześniej wykładaj wszystkie warstwy. Na koniec przykryj trzecim blatem i posmaruj wierzch toru masą śmietanową. Włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
Przed podaniem udekoruj.