Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt z 8 jaj -wymiar blachy 22cm/33cm
-
jajka
8 sztuk -
mąka pszenna
1 szklanka -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
3/4 szklanki
Krem/budyń
-
mleko 3,2%
0,5 litra -
budyń czekoladowy
1 opakowanie -
cukier
3 łyżki -
masło lub margaryna
200-250 gram -
nutella
100 gram -
kakao
2 łyżki
krem maślany do posmarowania wierzchu biszkopta
-
masło 82%
200 gram -
cukier puder
0,5 szklanki -
jajko
1 sztuka -
sok z cytryny
2 łyżki
dodatkowo
-
dżem owocowy
1 słoik -
poncz
0,5 szklanki -
gotowa masa cukrowa
1 kilogram -
barwnik spożywczy do ciast
2 kolor różowy i czarny
Sposób przygotowania
Kroki postępowania







Nigdy nie nakładaj masy cukrowej bezpośrednio na bitą śmietanę ponieważ masa się rozpuści.![]()
Komentarze (34)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (24)