Składniki:
biszkopt z 8 jaj -wymiar blachy 22cm/33cm
jajko |
8 sztuk
|
mąka pszenna |
1 szklanka
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
cukier |
3/4 szklanki
|
Krem/budyń
mleko 3,2% |
0,5 litra
|
budyń czekoladowy |
1 opakowanie
|
cukier |
3 łyżki
|
masło lub margaryna |
200-250 gram
|
nutella |
100 gram
|
kakao |
2 łyżki
|
krem maślany do posmarowania wierzchu biszkopta
masło 82% |
200 gram
|
cukier puder |
0,5 szklanki
|
jajko |
1 sztuka
|
sok z cytryny |
2 łyżki
|
dodatkowo
dżem owocowy |
1 słoik
|
poncz |
0,5 szklanki
|
gotowa masa cukrowa |
1 kilogram
|
barwnik spożywczy do ciast |
2 kolor różowy i czarny
|