Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort tęczowy - ptasie mleczko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 szt
galaretka 3 szt
cukier puder 2 łyżki
ciastka 150 g
masło 1/4 kostki
śmietana kremowa 30% lub 36% 150 g
czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g
miękkie masło 1/4 kostki
draże

Przepis i sposób przygotowania na: Tort tęczowy - ptasie mleczko

1) Galaretki (w 3 różnych kolorach) rozpuścić w 1 szklance wody każda. Ostudzić.
2) Ciastka pokruszyć i zalać stopionym masłem. Wyłożyć na formę.
3) Mleko ubić. Dodać cukier puder. Podzielić na 3 części. Do każdej dodać jeden kolor galaretki.
4) Wylewać po 4 łyżki na środek z każdego koloru.
5) Wstawić do lodówki na minimum 2 h.
6) Kremówkę zagotować i wrzucić czekolady. Do gęstej masy dodać masło. Utrzeć. Pozostawić do ostudzenia.
7) Piankę posmarować czekoladą. Udekorować drażami.

Można zrobić na całych biszkoptach, albo bezpośrednio w naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 08.02.2014 22:34
pyszny torcik
Agata3 08.02.2014 16:31
bardzo fajny torcik :)
ada.la 08.02.2014 16:27
na pewno pyszny ten torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak