Przepis i sposób przygotowania na: TORT SZPINAKOWO-CYTRYNOWY
Kroki postępowania
Resztę ciasta kroimy na 3 części.Każdy blat ciasta nasączamy (woda+cukier+sok cytryn).
jajko | 5 szt |
mąka pszenna | 1 szkl |
mąka krupczatka | 2 szkl |
cukier | 1,5 szkl |
olej | 1,5 szkl |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
sól | szczypta |
cytryna | 2 szt |
szpinak | 450 gram |
śmietana 30% | 700 ml |
biała czekolada | 4 szt |
granat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: