Przepis i sposób przygotowania na: Tort szachownica
Kroki postępowania
krem jasny: gotujemy 2 budynie z dodatkiem cukru na pół litrze mleka. Następnie ucieramy z masłem.
Na Biszkopty układamy 2 różnej wielkości talerzyki i wycinamy 3 krążki.
jaja | 5 sztuk |
cukier | 5 łyżek |
kakao | 3 łyżki |
masło | 20 dag |
budyń śmietankowy | 2 opakowania |
mleko | 0,5 litra |
cukier | 4 łyżki |
masło | 20 dag |
dżem wiśniowy | 1 słoik |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
ciastka | 1 opakowanie |
pisak cukrowy | 1 sztuka |
biszkopt jasny | 1 sztuka |
biszkopt ciemny | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: