Przepis i sposób przygotowania na: Tort straciatella z wiśniami
Kroki postępowania





jajko | 5 sztuk |
cukier | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 16 g |
kropelki czekoladowe | 50 g |
śmietana 30% | 1/2 litra |
cukier puder | 3 łyżki |
czekolada gorzka | 50 g-starta |
wiśnie w syropie | 900 ml |
Syrop: | z wiśni |
żelfix | 1 torebka |
cukier | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
woda ciepła | 1 szklanki |
cukier | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
rum | 1 łyżka |
polewa czekoladowa | |
wiśnie kandyzowane | |
bita śmietana | |
czekolada |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: