Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1 szklanka -
mąka ziemnoaczana
3 lyzki -
jajko
5 szt -
cukier
1 szklanka -
proszek do pieczenia łyżka
-
olej
2 lyzki -
cukier wanilinowy
1 op -
śmietana
30% litr -
cukier puder
do smaku -
truskawki świeże
0,5 kg -
czekolada do posypania
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
Przepis i sposób przygotowania Tort śmietankowy z truskawkami
Masa: ubijamy smietane dodajemy cukru pudru do smaku, zalatyna rozpuszczona w wodzie i wsawiamy na 15 minut do lodowki.
Przekrajamy biszkopt na dwi czesci, smarujemy masa ze smietany, przykrywamy druga czescia, calosc smarujemy masa ze smietany, i na wierzch ukladamy truskawki przekrojone na polowe, posypujemy czekolada.
Komentarze (8)