Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowo brzoskwiniowy
Kroki postępowania
Dolny blat smarujemy dżemem,
jajko | 6 szt |
sól | 1 szczypta |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka tortowa | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
cukier drobny | 1 szklanka |
śmietana 30% | 500 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 5 łyżeczek |
cukier | 3/4 szklanki |
woda | 1/3 szklanki |
dżem brzoskwiniowy | 200 g |
galaretka brzoskwiniowa | 2 szt |
woda | 600-700 ml |
sok pomarańczowy | 100 ml |
śmietana 30% | 300 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
woda | 1/4 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
wiórki kokosowe | |
wiśnie kandyzowane | |
polewa czekoladowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: