Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serduszko

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szt
cukier 1 szklanka(niepełna)
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa

margaryna 200 g
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szklanki

Dodatkowo

mus jabłkowy 400 ml
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serduszko

Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier a następnie po jednym żółtku na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie łyżką .Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez 30 min.
Ostudzony biszkopt wyjmujemy z formy i wycinamy z ciasta kształt serca .Serduszko kroimy na trzy placki.
Masa:
Na mleku gotujemy budynie ,studzimy. Masło ubijamy na puch ,dalej ubijając dodajemy stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy aż składanki się połączą .
Mus Jabłkowy:
Mus jabłkowy przekładamy do garnuszka i podgrzewamy , dodajemy galaretkę i mieszamy żeby się rozpuściła, studzimy.

Na pierwszy placek wykładamy mus jabłkowy ,przykrywamy drugim plackiem na którym rozsmarowujemy połowę kremu, przykrywamy ostatnim plackiem.
Cały tort pokrywamy resztą masy (można ją po prostu rozsmarować po całości lub wycisnąć szprycką – tak jak ja to zrobiłam) .posypujemy złotymi perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.03.2016 18:58
Wygląda cudnie:)
misia53 29.02.2016 23:36
śliczny torcik
Katarzyna34 29.02.2016 20:26
Smakowite to serduszko
Bernadeta1 29.02.2016 19:31
pięknie i smacznie się prezentuje
Renataj 29.02.2016 19:18
Chętnie bym spróbowała:)
mirosława4 29.02.2016 15:56
śliczne serduszko aż szkoda je napocząć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak