Przepis i sposób przygotowania na: Tort ryżowo-szpinakowy
Kroki postępowania
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulę z czosnkiem. Do podsmażonej cebuli wsypujemy ryż i smażymy razem ok 7 min.
Ciasto: | |
mąka | 30 dag |
jaja | 2 |
sól | 1/2 łyżeczki |
masło | 15 dag |
Farsz: | |
ryż | 35 dag |
szpinak mrożony | 60 dag |
bulion | 1 litr |
masło | 7,5 dag |
ser żółty | 6 dag |
jaja | 2 |
śmietana | 3 łyżki |
kiełbasa zwyczajna | 2 laski |
cebula | 1 |
ząbki | 3 |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
tłuszcz do formy | |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: