Tort Royal

Tort Royal

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 gram
  • cukier

    40 gram
  • cukier puder

    50 gram
  • mączka migdałowa

    50 gram
  • białko

    60 gram
  • czekolada mleczna

    160 gram
  • prażynki

    140 gram
  • pasta orzechowa

    150 gram
  • czekolada

    85 gram
  • mleko

    45 ml
  • bita śmietana

    360 gram
  • beza

    1 migdałowa
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tort Royal

Beza migdałowa: mielone migdały połączyć z cukrem pudrem i mąką, białka ubić z cukrem. Obie masy Następnie połączyć obie masy, delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia, formując koło wielkości tortownicy i upiec krążek bezowy (ok. 15 minut w temperaturze 180°C).

Masa pralinowa: czekoladę rozpuścić, wymieszać z pastą orzechową, a następnie dodać prażynki i całość delikatnie wymieszać.

Mus czekoladowy: rozpuścić czekolady i dodać do nich ciepłe mleko. Następnie połączyć z bitą śmietaną.

Upieczony krążek bezowy umieścić w tortownicy, następnie wyłożyć masę pralinową, całość dopełnić masą czekoladową i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Katarzyna47 18.08.2012 16:54
Dodałam do przepisów wygląda wspaniale
Katarzyna47 18.08.2012 16:53
wspaniałe muszę to zrobić.
Wioleta14 30.01.2012 09:38
pyszne
sunnymood 22.12.2011 23:22
wow. wygląda znakomicie:)
dianix 19.10.2011 21:50
zdjecie piekne
agnieszka214 12.09.2011 19:13
mniam
ronald88 22.08.2011 09:22
super
Ela20 04.08.2011 20:38
elegancki deser
puellae90 28.07.2011 20:26
mniam
Adamorek 28.07.2011 10:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat