Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
10 gram -
cukier
40 gram -
cukier puder
50 gram -
mączka migdałowa
50 gram -
białko
60 gram -
czekolada mleczna
160 gram -
prażynki
140 gram -
pasta orzechowa
150 gram -
czekolada
85 gram -
mleko
45 ml -
bita śmietana
360 gram -
beza
1 migdałowa
Przepis i sposób przygotowania Tort Royal
Masa pralinowa: czekoladę rozpuścić, wymieszać z pastą orzechową, a następnie dodać prażynki i całość delikatnie wymieszać.
Mus czekoladowy: rozpuścić czekolady i dodać do nich ciepłe mleko. Następnie połączyć z bitą śmietaną.
Upieczony krążek bezowy umieścić w tortownicy, następnie wyłożyć masę pralinową, całość dopełnić masą czekoladową i pozostawić do zastygnięcia.
Komentarze (47)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (37)