Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT PAWLOWEJ

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 szt
cukir puder 1.5 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ocet 1 łyżka
śmietana 30% 250 ml
serek mascarpone 250 gram
cuker puder 2-3 łyżki
dowolne owoce

Przepis i sposób przygotowania na: TORT PAWLOWEJ

Blachę dużą wyłożyć papierem.Piekarnik włączyć z termoobiegiem na 180 stopni.Białka ubić dodawać stopniowo cukier na koniec dodać mąkę i ocet.Wyłożyć na papier rozsmarować na okrąg ok. 20cm. Piec 5 min w 180 stopniach po czym zmniejszyć temperaturę na 100 stopni i piec 1 do 1.5.Piekarnik wyłączyć i wystudzić w piekarniku lekko uchylonym. Śmietanę ubić dodać serek i cukier.Bezę odwrócić wyłożyć masę.Przybrać owocami. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak