Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort pavlovej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier 300g
skrobia ziemniaczana 1 łyżka
ocet 1 łyżka
owoce
śmietana kremówka

Porada

Można użyć dowolnych owoców Nie ubijać za długo białek by masa nie opadła Studzić w piecu

Przepis i sposób przygotowania na: tort pavlovej

Białka ubijamy na sztywno (można dodać szczyptę soli). Dodajemy cukier po łyżce, pod koniec ubijania mąkę ziemniaczaną i ocet. Nie ubijać za długo bo białka opadną!
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować na nim pożądany okrąg ok. 23-26cm (najlepiej odrysować od dużego talerza). Następnie wyłożyć masę.
Bezę wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni C i od razu obniżyć temperaturę do 150 stopni C. Piec przez godzinę.
Bezę studzić w uchylonym piekarniku by nie opadła.
Udekorować ubitą śmietaną i owocami (u mnie mango i gruszka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.01.2015 10:01
lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak