Przepis i sposób przygotowania na: Tort owocowy kosz
Kroki postępowania
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszając dodać olej i ciepłą wodę. Upiec biszkopt (piec ok 20 min w 180 stopniach), ostudzić i przekroić na pół. Następnie nasączyć krążki naparem z herbaty.
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszając dodać olej i ciepłą wodę. Upiec biszkopt (piec ok 20 min w 180 stopniach), ostudzić i przekroić na pół. Następnie nasączyć krążki naparem z herbaty.
z mleka, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej i cukrów ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z 3 kostkami masła na pulchną masę. Masę podzielić na 3 części. Do jednej części dodać zmiksowane truskawki i utrzeć. Do drugiej dodać zmiksowane jagody i utrzeć. A trzecią część masy pozostawić jasną.
śmietanę ubić mikserem dodając usztywniacz do śmietany, kakao i cukier puder.
Serdecznie dziękuję pani ,,Pyzie Smacznej" za poddanie pomysłu przygotowania torta. Oto link do tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/148277/tort-lipcowy-owocowy.html