Tort orzechowo-biszkoptowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto orzechowe:

  • Krem:

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto orzechowe:
10 jaj
20 dag cukru grysiku
...20 dag orzechów mielonych
6 łyżek bułki tartej
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić białka, dodać cukier potem żółtka i resztę składników.
Biszkopt:)
4 jajka
3/4 szkl cukru
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić jajka z cukrem i dodać resztę składników.
Można przełożyć dowolną masą lub kremem. Ja zrobiłam krem z kawy prawdziwej:
1 szkl mleka
1/2 szkl cukru
4 żółtka
2 łyżki kawy prawdziwej
Wyk: Zagotować mleko z cukrem, dodać żółtka i kawę i cały czas mieszać na ogniu, aż masa zgęstnieje (ok. 15 minut).
Rozetrzeć 1 kostkę margaryny Kasia i dodać wystudzoną masę.
Placki mozna przekroić i przełożyć masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 18.01.2013 00:18
Naprawdę nie ma chętnych na ten torcik? to ja poproszę w całości...
GGABI 13.10.2012 22:12
pięknie go zrobiłaś
ewasylwia 10.04.2011 16:04
bardzo ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat