Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowo-biszkoptowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto orzechowe:
Krem:

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-biszkoptowy

Ciasto orzechowe:
10 jaj
20 dag cukru grysiku
...20 dag orzechów mielonych
6 łyżek bułki tartej
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić białka, dodać cukier potem żółtka i resztę składników.
Biszkopt:)
4 jajka
3/4 szkl cukru
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyk: Ubić jajka z cukrem i dodać resztę składników.
Można przełożyć dowolną masą lub kremem. Ja zrobiłam krem z kawy prawdziwej:
1 szkl mleka
1/2 szkl cukru
4 żółtka
2 łyżki kawy prawdziwej
Wyk: Zagotować mleko z cukrem, dodać żółtka i kawę i cały czas mieszać na ogniu, aż masa zgęstnieje (ok. 15 minut).
Rozetrzeć 1 kostkę margaryny Kasia i dodać wystudzoną masę.
Placki mozna przekroić i przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.01.2013 00:18
Naprawdę nie ma chętnych na ten torcik? to ja poproszę w całości...
GGABI 13.10.2012 22:12
pięknie go zrobiłaś
ewasylwia 10.04.2011 16:04
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak