Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia
2. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemną masę orzechową. Na końcu wlewam spirytus. Ucieram.
3. Jeden z wafli smaruję masą kajmakową. Przykrywam drugim suchym waflem. Drugi z wafli smaruję masą orzechową. Przykrywam następnym waflem. I znów wafel smaruję masą kajmakową. Tak posypuję, aż do wyczerpania składników. Naprzemiennie smaruję wafle raz masą kajmakową, a raz orzechową. Pozostałą masą orzechową smaruję boki oraz wierzch tortu.
4. Biszkopty przekrawam na pół. Biszkoptami obkładam boki tortu lekko dociskając. Tort można dookoła obwiązać wstążką, aby biszkopty ściślej przylegały do tortu.
5. Wierzch tortu dekoruję cukrowymi różyczkami i czekoladowymi ażurkami.