Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy z wątróbką
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Smażymy małe , średniej grubości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce.
FARSZ:
Wątróbkę oczyszczamy , moczymy kilkanaście minut w mleku , odsączamy.
Obtaczamy w mące.
W garnku rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną w piórka cebulę i smażymy na złoto.
Dodajemy wątróbkę i cały czas mieszając smażymy do momentu aż wątróbka rozpadnie się i zrobi się masa.
Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko.
Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , majerankiem i papryką – dokładnie mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Na talerzu układamy naleśnik , smarujemy farszem , przykrywamy kolejnym naleśnikiem.
Powtarzamy do wykończenia składników , dociskamy , odstawiamy na chwilę.
Przed podaniem śmiało możemy posypać np. żółtym serem i delikatnie zapiec!
Pycha!