tort naleśnikowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

  • marchewka

  • pieczarki

  • natka pietruszki

  • cebula

  • czosnek

  • ser żółty

  • sos beszamelowy

  • koncentrat pomidorowy

  • przyprawa do mięsa mielonego

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę podsmażyć dodać starte na tarce warzywa i pieczarki dusić 10 minut,ściągnąć z patelni,podsmażyć mięso dodać warzywa koncentrat,dusić ok.20 minut.W tortownicy położyć naleśnik,rozprowadzić na nim warstwę sosu beszamelowego(może być z torebki)i warstwę mięsa,posypać startym serem,przyłożyć naleśnikiem,i powtórzyć czynności.Na ostani naleśnik posypać ser,włożyć do nagrzanego piekarnika piec 20 min w 180s Danie to często robię gdy zostaną mi naleśniki-można dać inny rodzaj mięsa dodać pokrojony brokuł itp.w zależności na co mamy ochote.Nie podaję proporcji gdyż ja farsz przygotowuję wzależności od ilości naleśników i co najważniejsze-żeby się warswy nie rozjechały po upieczeniu lekko przestudzam,podaję ciepłą ale nie bezpośrednio po wyjęćiu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 04.12.2016 10:02
Chętnie zjadłabym kawałeczek na obiad, mniam :)
halina17 03.12.2016 21:04
Dobry tort :)
Konczi 03.12.2016 20:35
fajny torcik na obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat