Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
12 szt -
kakao
12 dag -
cukier
37 dag -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
proszek do pieczenia
1 łyzka -
masło
1 kostka -
margaryna
1/2 kostki -
masa toffi
1 puszka -
spirytus
1/2 kieliszka -
ciastka
1 op -
czekolada gorzka
1 szt -
mleko
4 łyżki -
perełki
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Tort murzynek
Masło i margarynę utrzeć do białości, dodawać po łyżce masy krówkowej, utrzeć.
Przekładać ciasto, obsmarować boki, ciastka przekroić na połówki i obłożyć nimi boki, czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać górę i udekorować perełkami.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się