Tort mocno owocowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    10 dag
  • jagody

    10 dag
  • truskawki

    10 dag
  • jeżyny

    10 dag
  • poziomki

    10 dag
  • wiśnie

    10 dag
  • bezy

    40 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • woda

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć i dokładnie wysuszyć, aby pozbyć się nadmiaru wody. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, a śmietanę ubijamy mikserem dodając cukier puder i waniliowy. Pod koniec ubijania dodajemy żelatynę. tortownicę (najlepiej) wykładamy bezami i owocami i przykrywamy bita śmietaną.
Dekorujemy pozostałymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 12.11.2010 07:52
nawet fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat