tort miodowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • miód i cukier po

    20 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z mąki miodu cukru i sody oraz jajek zagnieść ciasto tak aby dało się wałkować pozostawić do następnego dnia rozwałkować podzielić na 2 placki u upiec w tortownicy na złoty kolor po ostudzeniu przesmarować placki marmoladą i posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 22.12.2011 20:31
szybki, prosty i na pewno bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat