Tort Mikiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • dżem wiśniowy

  • śmietana 30%

    500 ml
  • czekolada mleczna

    3 tabliczki
  • cukier puder

  • kakao

  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt (z 6 jaj) dzielimy na 3 części. Smietanę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę, schładzamy. Pierwszy krążek biszkopta skrapiamy kawą rozpuszczalną (dość mocną), smarujemy dżemem wiśniowym (ok. pół słoiczka), przykrywamy drugim krążkiem, polewamy kawą, wykładamy połowę porcji śmietany, przykrywamy trzecim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy śmietaną, zostawiając trochędo dekoracji. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, wierzch ozdabiamy jak na zdjęciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 04.09.2011 11:50
Cudny
Anna146 16.08.2011 07:03
wygląda rewelacyjnie
Kate131 24.07.2011 10:20
jaki ładny
gacopierz23 04.01.2011 20:13
super
Lidia11 08.11.2010 16:31
dzieciom z pewnością się podoba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat