Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 300 gram
cukier 1 szklanka
jajko 9 sztuk
kasza manna 3 łyżki
cukier wanililowy 1 opakowanie
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 500 mililitrów
margaryna 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: tort makowy

mak sparzyć,, odsączyć , zmielić dwa razy,, dodac żółtka cukier, po kolei dodawać składniki, białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą makową, piec 40 minut, wyją ć z formy ostudzić , ugotować budyń, ostudzić , miksować dodając budyń, placek pokroić na równę części smarować kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak