Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto makowe;
-
maku zmielonego
200 gram -
żółtko jajek
6 szt -
białko
6 szt -
cukier
200 gram -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
poncz
-
Kubuś pomarańczowy
-
Środek i boki tortu:
-
śmietana 30%
1 litr -
śmietan fix
4 szt -
cukier puder
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Tort makowo śmietanowy
Kroki postępowania
Dodałam mak i bułkę tartą.
Ostudzony biszkopt przekroiłam na 3 krążki .
Kubuś pomarańczowy ( jaki smak chcecie )
Ubiłam śmietanę z cukrem , dodałam śmietan fix.
Dekoracja :
Dmuchane gwiazdki w polewie czekoladowej kolorowe.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)