Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto biszkoptowe
-
jajko
4 szt -
cukier
1/2 szkl -
mąka
1 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Ciasto makowe
-
jajko
4 szt -
cukier
1/2 szkl -
mąka
1 szkl -
mak
3/4 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Masa
-
masło
50 dag -
cukier puder
2/3 szkl -
mleko
3/4 szkl -
sok z cytryny
1 szt -
orzechy włoskie
1,5 szkl -
kawa rozpuszczalna
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Tort makowo-orzechowy
Kroki postępowania


Po upieczenia i wystudzeniu przekroić na dwie części.

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części.


Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)