Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort lodowy w trzech smakach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki o różnym smaku 2 sztuki
jogurt naturalny 3 szklanki
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort lodowy w trzech smakach

Szklankę jogurtu zmiksować z cukrem pudrem. Połączyć z żelatyną, uprzednio rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i ostudzoną.
Galaretki rozpuścić osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić. Do każdej z nich dodać po szklance jogurtu, dobrze rozmieszać i schłodzić.
Wysoką, pojemną miskę opłukać zimną wodą. Wlać do niej tężejącą jedną masę, następnie wlać masę jorugtową a na nią kolejną masę z galaretką. Deser wstawić na parę godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pszny_torcik
Pszny_torcik 15.01.2022 15:21
Pyszny tort ogółem
EnoBeno 23.03.2013 11:19
świetne danie
Andrzej8 23.03.2013 11:01
mniam mniam
Katarzyna34 23.03.2013 10:36
wygląda rewelacja ciekawe czy tak smakuje
muffina 22.03.2013 21:39
ale czad;D super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak