Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kokosowo-ananasowy "Princessa"

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 1i1/2 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kokosowo-ananasowy "Princessa"

Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piec ok. 50 min w temp. 175st.

MASA:
1/2 lkremówki,
2 łyżki cukru pudru,
2 Śmietan - fixy,
2 "Princessy XXL" kokosowe,
puszka ananasów.

Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki. Batony drobno pokroić. Ananasy osączyć pokroić w kosteczkę. Śmietanę ubić z pudrem, dodać fixy. Dodać batony, stopniowo dodawać ananasy, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć krążki ciasta, posmarować boki.

DODATKOWO:
polewa czekoladowa,
biała czekolada,
4 łyżki mleka.

Wierzch ciasta polać polewą. Czekoladę z mlekiem rozpuścić. Zrobić esy-floresy na ciemnej polewie. Dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.07.2013 23:09
już czuje jego smak ...
RenataZ-et 10.02.2013 21:45
Takie deser jest przepyszny! :D
radosna29 24.01.2013 17:32
rewelacyjny przepis
KasiaK90 24.07.2012 17:55
pychotka
Sylwia29 26.05.2012 20:04
Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak