Tort kokosowo-ananasowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    12 dkg
  • mąka pszenna

    12 dkg
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • masło

    1 kost
  • ananas w puszce

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • Blat kokosowy

  • kokos

    20 dkg
  • białko

    5 szt
  • cukier

    1 szkl
  • polewa czekoladowa

  • margaryna

    5 dkg
  • cukier puder

    5 dkg
  • mleko

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżeczki
  • czekolada gorzka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt;ubić białka dodać cukier i żółtka i ubić na sztywno.Dodawać powoli makę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymiszać.Wylać do tortownicy wyłożonej papierem .Piec około 20-30 min w 160 st.
Masa ananasowa;Syrop z ananasa uzupełnić do 0,5 l i ugotować budyń.Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu i na końcu dodac pokrojony w drobną kostkę ananas.
Blat kokosowy;białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać jeszcze z 2 min.Wymieszać z kokosem.wylac do tortownicy wyłożonej papierem i piec około 15 min w 180 st.
Polewa czekoladowa;Margarynę,cukier,mleko,makę stopić w garnuszku i dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie wymiszać.ciepłą polewą posmarować tort.
Warstwy tortu;biszkopt,masa ananasowa,blat kokosowy i na końcu polać polewą i udekorować kokosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 14.11.2013 09:37
bardzo fajny
Zosia1 23.03.2013 22:09
wygląda smacznie
Ewelina38 25.11.2012 16:31
rewelacyjny torcik
jeta72 04.09.2012 11:44
prawdziwa pychotka :-)
Aneta41 25.07.2012 21:39
pięknie wyglada
caralajna 12.07.2012 09:08
doskonały :)
Krystyna32 01.03.2012 10:23
pychotka
Teresa19 16.12.2011 21:00
lubię takie słodkości
SyMiki 13.10.2011 23:19
muszę wypróbować
Justa32 22.09.2011 18:04
ale pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat