Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT JABŁKOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jabłka 6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka 2 opakowania
olejek cytrynowy 1 buteleczka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Porada

Zamiast biszkoptów okrągłych można użyć biszkopt. Tak jak na załączonym zdjęciu.

Przepis i sposób przygotowania na: TORT JABŁKOWY

Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem na jednolitą masę. Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wycisnąć sok, dodać do masy. Dodać cukier waniliowy , żelatynę i olejek cytrynowy. Wszystko razem wymieszać. Na blaszce ułożyć warstwę biszkoptów, na to masę jabłkową . Powtórzyć czynności, aż do wyczerpania składników. Na górze powinna znaleźć się masa. Na górę wylać tężejącą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak