Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort-illa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula biała 400 g
czosnek 2 ząbki
woda 1/2 szklanki
pomidory w puszce 400 g
fasola czerwona z puszki 400 g
placki do tortilli 7-8 sztuk
ser żółty 300 g
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort-illa

Kroki postępowania

1
1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy.
Krok 1 - Tort-illa foto
2
2. Cebule kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy zmieloną wołowinę, wodę, paprykę słodką mieloną, pieprz i dusimy przez 15 minut.
Krok 2 - Tort-illa foto
3
3. Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, wlewamy do mięsa i gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Krok 3 - Tort-illa foto
4
4. Na koniec dodajemy fasolę, sól, chili pieprz cayenne i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Tort-illa foto
5
5. Na placku tortilli kładziemy warstwę farszu, posypujemy startym żółtym serem, przykrywamy następnym plackiem i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania masy.
Krok 5 - Tort-illa foto
6
Smacznego !!!
Krok 6 - Tort-illa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.04.2015 22:15
ale pyszności !!!!
norweska20 06.04.2015 13:08
pyszności ...
gosia56 03.04.2015 09:32
super jedzonko;)
caralajna 29.03.2015 18:01
bardzo fajny pomysł :)
Bernadeta1 29.03.2015 17:31
Jakie tu pyszności !!
gosia1988 29.03.2015 15:40
na taką kolację ta ja się pisze :) smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak