Tort-illa

Tort-illa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • cebula biała

    400 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • woda

    1/2 szklanki
  • pomidory w puszce

    400 g
  • fasola czerwona z puszki

    400 g
  • placki do tortilli

    7-8 sztuk
  • ser żółty

    300 g
  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tort-illa foto
1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy.
Krok 2 - Tort-illa foto
2. Cebule kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy zmieloną wołowinę, wodę, paprykę słodką mieloną, pieprz i dusimy przez 15 minut.
Krok 3 - Tort-illa foto
3. Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, wlewamy do mięsa i gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Krok 4 - Tort-illa foto
4. Na koniec dodajemy fasolę, sól, chili pieprz cayenne i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Tort-illa foto
5. Na placku tortilli kładziemy warstwę farszu, posypujemy startym żółtym serem, przykrywamy następnym plackiem i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania masy.
Krok 6 - Tort-illa foto
Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 07.04.2015 22:15
ale pyszności !!!!
norweska20 06.04.2015 13:08
pyszności ...
gosia56 03.04.2015 09:32
super jedzonko;)
caralajna 29.03.2015 18:01
bardzo fajny pomysł :)
Bernadeta1 29.03.2015 17:31
Jakie tu pyszności !!
gosia1988 29.03.2015 15:40
na taką kolację ta ja się pisze :) smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat