Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy, suflet

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 9 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
kakao 4 łyżki
śmietanka kremowa 1 szkl
cukier puder 1 łyzka
rum 2 łyżki
czekolada 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy, suflet

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dosypywać po łyżce cukru i odrobinie cukru waniliowego. Następnie dodać kakao, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do przygotowanej tortownicy i [piec 40 minut w temp120 stopni. [ciasto najpierw rośnie a potem osiada] Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać rum i wymieszać. Na ostudzone ciasto wyłożyć śmietanę, obsypać utartą czekoladą i włożyć do lodówki. Przed podaniem przenieść tort do zamrażalnika na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.07.2012 09:09
wow, piękny kawałek
Iwona51
Iwona51 04.12.2011 21:33
smaczny
mehia 23.05.2011 21:29
extra
Juleczka20 02.04.2011 08:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak