Tort czekoladowy "Pyszny"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 sztuka
  • masło

    1 kostka
  • czekolada gorzka

    200 gram
  • czekolada mleczna

    100 gram
  • orzechy laskowe

  • spirytus

  • wafelki kakaowe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec ciemny biszkopt, ostudzić i przekroić na dwie części. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy przestygnie, wlewać stopniowo do ubijanego mikserem masła. Do otrzymanego kremu dodać pokrojone w kosteczkę wafelki i dolać kieliszek spirytusu. Posmarować większą częścią jeden biszkopt, przykryć drugim, wysmarować wierzch resztą kremu. Na koniec udekorować połówkami orzechów laskowych. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna47 03.10.2015 12:05
Pewno smaczny i nie skomplikowany.
Ola1young 21.04.2014 15:26
na pewny jest przepyszny
Malinka 20.02.2014 08:07
To, że pyszny widać na pierwszy rzut oka, super!
Agnieszka-87-25 27.12.2013 08:26
czekoladowy to na pewno pyszny :)
Ola1young 02.12.2013 15:17
na pewno był pyszny
Mniam 27.11.2013 10:57
Tort MEGA czekoladowy. Super!
aisza1 29.09.2013 11:40
wygląda bardzo apetycznie
alaaa 11.09.2013 16:27
fajny torcik
w mojej kuchni 01.09.2013 09:47
super pyszny torcik
Róża1 29.08.2013 14:45
wspaniały pomysł:-) , bardzo smaczny torcik:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat