Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy
Kroki postępowania
Czekolady rozpuścić w trzech łyżkach wody na bardzo wolnym ogniu, ostudzić i odstawić.
Czekolady rozpuścić w trzech łyżkach wody na bardzo wolnym ogniu.
mąka | 1 1/2 szklanki |
czekolada gorzka | 1 1/2 tabliczki |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 1 1/2 szklanki |
jajko | 6 szt. |
białko | 3 szt. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 1 szt |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
czekolada gorzka | 2 szt |
kakao | 2 łyżki |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżeczka |
mąka | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
mleko | 1/2 szklanki |
mleko | 1/3 szklanki |
masło | 1 szt |
żółtko jajek | 3 szt |
cukier | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: