Przepis i sposób przygotowania na: Tort Czarny las
Kroki postępowania
7 jaj
3/4 szklanki cukru
1 i 1,5 szklanki maki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
budyń duży śmietankowy lub waniliowy
2 łyżki oleju
szczypta soli do ubicia jajek
2-3 łyżki ciemnego, gorzkiego kakao
Krem śmietanowo-wiśniowy:
500 ml śmietany kremówki 36%
250 g serka mascarpone
3 śmietan-fixy
4 łyżki cukru pudru
2 szklanki wydrylowanych wiśni z kompotu
Poncz:
150 ml kompotu słodkiego z wiśni
100 ml nalewki wiśniowej
1 łyżeczka miodu
Dekoracja:
200 ml śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
1 śmietan-fix
1 krem czekoladowy
20 wiśni wydrylowanych z kompotu
Dodatkowo:
250 g konfitury z wiśni