Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort cappuccino

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuka
woda 4 łyżka
cukier kryształ 3/4 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
cappuccino orzechowe 1/2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 1/2 litr
cappuccino 2 łyżka
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżka
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort cappuccino

Biszkopty:
Białka ubić z cukrem. Dodawać żółtka wymieszane z wodą. Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać, podzielić na pół i wylać na dwie foremki.
Piec w temp. 180 - 200 st. C ok. 20-30 minut.
Po upieczeniu przekroić oba placki, tak aby powstały cztery.

Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody.
Śmietanę 30% ubić razem ze "Śnieżką", dodając cukier, kawę cappuccino i tężejącą galaretkę.
Placki nasączyć roztworem z kawy (z dodatkiem np. spirytusu)
Przełożyć placki masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.11.2012 09:04
Wygląda super
Katarzyna47 20.09.2012 19:02
Ładny.
Wiesława1 20.09.2012 18:34
super torcik
Monika78 20.09.2012 17:49
super! smakowicie wygląda
fasola 20.09.2012 17:10
pychota
Brenia 20.09.2012 16:30
mmm, pychotka
Marta1986 20.09.2012 16:14
super
Dorota59 20.09.2012 16:13
pyszniutki
kupiska 20.09.2012 16:06
Ładnie sie prezentuje
Miki 20.09.2012 15:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak