Przepis i sposób przygotowania na: TORT CAŁKOWICIE CZEKOLADOWY
W tym czasie przygotować krem do przełożenia dwóch ciast oraz polewę. Roztopić na małym gazie czekoladę (ja połączyłam gorzką z mleczną) z masłem. Gdy składniki się połączą, dodać do nich miód, esencję waniliową oraz stopniowo kwaśną śmietanę. Gdy i te składniki się połączą, dodawać po łyżce cukru pudru - wcześniej można go przesiać (lub przesiewać bezpośrednio do garnka z polewą), aby wszystkie grudki zniknęły. Całość składników na krem i polewę można rozpuszczać w garnku, ale można je również, już po roztopieniu czekolady i masła po prostu zmiksować. Gdy ciasto wystygnie, a polewa/krem stężeje i również nieco przestygnie, przełożyć dwa czekoladowe krążki 1/3 kremu. Pozostałą 1/3 część polewy rozsmarować na górze tortu, a ostatnią częścią wysmarować boki, tak, żeby całość ciasta pokryta była czekoladą.
Tort można udekorować według własnej woli.