Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami
Białka oddzielić od żółtek do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia.Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50-60 min.
DO PRZEKŁADANIA:
Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy.
Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe:)
SMACZNEGO:)