Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowo-kokosowy z kremem kawowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
białko 10 z 10 jajek
wiórki kokosowe 10 dkg
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
serek mascarpone
śmietana 30% kubek 150ml
śmietan fix 1 opakowanie
kawa rozpuszczalna 8 łyżeczek
cukier puder do smaku
alkohol 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowo-kokosowy z kremem kawowym.

Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:)
Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papieru.

Masa
Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę.
Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować .
Dać do lodówki by tort nabrał smaku.

Po wierzchu posypać kokosem.
Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 09.11.2016 08:30
dziękuję:)
gusia1000 09.11.2016 00:06
Pyszny tort.
Mniam 08.11.2016 18:19
Musi super smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak