Tort biszkoptowo-kokosowy z kremem kawowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • białka

    10 z 10 jajek
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • cukier puder

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • serek mascarpone

  • śmietana 30%

    kubek 150ml
  • śmietan fix

    1 opakowanie
  • kawa rozpuszczalna

    8 łyżeczek
  • cukier puder

    do smaku
  • alkohol

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:)
Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papieru.

Masa
Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę.
Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować .
Dać do lodówki by tort nabrał smaku.

Po wierzchu posypać kokosem.
Smacznego życzę!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Docherro 09.11.2016 08:30
dziękuję:)
gusia1000 09.11.2016 00:06
Pyszny tort.
Mniam 08.11.2016 18:19
Musi super smakować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat