Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy z masą mascarpone

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krążki bezowe 3 szt
serek mascarpone 25 dag
śmietana kremówka 250 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
gorąca woda 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy z masą mascarpone

Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy porcjami serek mascarpone i na końcu kawę rozpuszczalną. Miksujemy aż składniki dokładnie się połączą i powstanie jednolita masa. Masę dzielimy na trzy części. Układamy pierwszy krążek bezowy /o średnicy ok. 20 cm/, rozsmarowujemy jedną część masy, przykrywamy drugim krążkiem, rozsmarowujemy drugą część masy i przykrywamy trzecim krążkiem, który smarujemy pozostałą masą. Całość posypałam mieloną kawą. Tort możemy podawać od razu lub pozostawić na kilka godzin - krążki bezowe delikatnie zmiękną ale "nie podejdą" wodą jak ma to miejsce w przypadku masy z samej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 16.08.2014 16:41
rewelacja po prostu!
SmakowitaA 24.02.2014 07:47
Smacznie wygląda:))
halina17 23.02.2014 20:22
Smaczny tort.
gosia1988 23.02.2014 16:50
rewelacyjny
patryska76 23.02.2014 16:20
Raj dla podniebienia ;-)
Beata999 23.02.2014 16:14
Pychota wielka.
Jusiaa 23.02.2014 16:03
Smaczne :)
Czyki 23.02.2014 15:57
Pyszne ciacho:)
adelajda 23.02.2014 15:46
super torcik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak