Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT BEZOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jajek 8 jaj 250ml
cukier kryształ 1,5 szklanki 425 ml
śmietana 30% 1 litr
śmietanfix 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: TORT BEZOWY

Szklankę białek ubić na sztywno, powoli dodawać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Na papierze do pieczenia narysować trzy okręgi ( wielkość wg uznania) rozprowadzić ubitą masę na okręgach. Przygotowane okręgi włożyć do rozgrzanego piekarnika, 150 stopni C na 2 - 2,5 godziny ( do momentu wyschnięcia bezy) . 1 litr kremówki ubić na sztywno , na koniec dodać "ŚmietanFix'u". Powstałym kremem przełożyć placki bezowe dodając owoce. Powstały tort udekorować według uznania.
Trzymać w zimnym miejscu do momentu podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 17.04.2013 20:07
Uwielbiam domowe tory, Twój prezentuje się bardzo smakowicie.
barbara11561 13.03.2013 17:34
przepysznie wygląda ten torcik:)
Bernadeta1 07.03.2013 00:44
ale smacznie i pięknie wygląda
junox 23.02.2013 20:07
bardzo pyszny,uwielbiam bezy chociaż mają tyle cukru
smakoszek 19.02.2013 18:43
przepyszny torcik:)
RenataZ-et 18.02.2013 20:54
wygląda idealnie :)
mela25 13.02.2013 23:17
pycha
mela25 13.02.2013 23:17
pycha
ONY_za_kare 12.02.2013 09:01
Zamawiam na urodziny!
Adam/ZUB3R 09.02.2013 18:31
ładnie wygląda
Grazyna0211 09.02.2013 17:16
śliczny ten tort
misia53 28.01.2013 18:33
piękny torcik
Neetka90 23.01.2013 13:56
Chętnie bym teraz taki torcik zjadła ;)
treonina 14.01.2013 20:49
pięknie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak