Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bananowy w białej polewie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 20 dkg
jaja 3 szt
sok z cytryny 4 łyżki
cukier 35 dkg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
olej 300 ml
mąka 40 dkg
śmietana kremówka 75 dkg
sos waniliowy 2 opakowanie
czekolada biała 12 dkg
masło 3 dkg
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bananowy w białej polewie

Jaja, jogurt, cukier,cukier waniliowy,sok z cytryny i olej wymieszać. Łyżką wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do tortownicy i piec niecałą godzinę w 180stopniach. Po wyjęciu z pieca ostudzić. 50dkg śmietany ubić na sztywno po czym łyżką wsypywać sos waniliowy, przygotowany krem rozsmarować na cieście. Banany po obraniu pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,tort włożyć do lodówki na półgodziny. Białą czekoladę połamać na kawałki i włożyć do rondelka po czym dodać 15dkg śmietany i masło i po stopieniu przestudzić. Polewę rozsmarować na torcie i jeszcze na półtora godziny dać do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 19.02.2013 13:38
pycha
pacpaw 25.10.2011 21:12
to się torcik udał
KasiaK90 04.08.2011 10:15
pyszności
Juleczka20 20.05.2011 09:30
mm..musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak