tort arbuzowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1
  • bita śmietana

  • migdały płatki

    2 opakowania
  • truskawki

    20 dkg
  • kiwi

    1
  • galaretka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy arbuza, obcinamy brzegi, (na kształt tortu), polewamy galaretką (aby zrobić izolacje, przed obłożeniem ubitą Śnieżką). Odstawiamy arbuza do lodówki na 2 h, po stężeniu galaretki na arbuza dajemy Śnieżkę, następnie płatki migdałów, na wierzch dekorujemy wg. wyobraźni . Super szybki, oryginalny pyszny tort. Polecam i smacznego .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.04.2014 08:55
ciekawy pomysł, wygląda świetnie
Kejti 14.04.2014 10:11
Super jest :-)
Milka100 02.03.2014 21:48
cudowny torcik
gibli 22.02.2014 09:25
świetnie wygląda:)
Czyki 15.02.2014 14:14
Dla mnie mega piękny deser:) cudo:)
IwonaDD 19.01.2014 16:28
prześliczny torcik
Rafał10 09.01.2014 09:40
rewelacja :) pięknie wygląda!
anusq18 08.01.2014 19:17
Rewelacyjnie wygląda
romanrafal 27.10.2013 09:00
świetny torcik
SylwiaMagdaSabin 03.09.2013 11:03
dziękuję za miłe komentarze:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat