Torcik ze słonecznikiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Słonacznik

    2-3 opakowania
  • masło

    2 kostki
  • cukier

    pół szklanki
  • Biszkopt

    1 sztuka
  • polewa czekoladowa

  • masa krówkowa

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Upiec biszkopt (przepis znajdziesz w mojej księdze przepisów). Jak ostygnie przekroić wzdłuż.
2. Masa słonecznikowa do przelożenia biszkoptu: Słonecznik na patelni skarmelizować tzn na nałym ogniu podpiekaż wraz z masłem (1 kostka) i cukrem. Skarmelizowany (wystygnięty) słonecznik dodawać po łyżce do ucieranego mikserem masła, dodając również masę krówkową. Tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt oraz posmarowac boki i wierzch tortu.
3. Ozdobić wg uznania, ja posypałam skarmelizowanym słonecznikiem i polałam polewą czekoladową (przepis znajdziesz w mojej ksiedze przepisów). Serduszka są kupione.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 19.07.2012 18:10
super
1j1o1l1a1 19.02.2012 15:04
smakowity :)
foczka-ks 19.02.2012 14:44
ze słonecznikiem nie widzialam torciku, podoba mi sie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat