Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z truskawkami
W 250 ml gorącej przegotowanej wody rozpuszczamy galaretkę truskawkową i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki opłukać, usunąć szypułki i pokroić. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na puszystą pianę. Dodać tężejącą galaretkę, miksujemy na średnich obrotach do równomiernego połączenia ze śmietaną. Do masy dodajemy 400g pokrojonych truskawek. Upieczony biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym, zakładamy obręcz i wykładamy masę z bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki.
W 400 ml przegotowanej wody rozpuszczamy galaretkę truskawkową i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Na cieście z masą śmietankową układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Ciasto dekorujemy truskawkami i miętą.
Smacznego.