Torcik z nutellą i mascarpone

Torcik z nutellą i mascarpone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

spód:

  • herbatniki

    400 g
  • masło

    150 g
  • orzechy posiekane

    80 g

masa

  • serek mascarpone

    200 g
  • twarożek

    100 g
  • śmietana kremowa 30%

    200 ml
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • nutella

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo drobno zmielone herbatniki ( wraz z orzechami) wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć nimi spód tortownicy, docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut.
W jednym naczyniu ubić na sztywno śmietanę, a w drugim mascarpone z serkiem typu philadelphia z cukrami. Następnie delikatnie wszystko połączyć (łyżką) , wyłożyć na herbatniki i wstawić do lodówki. Nutelle rozpuścić w kąpieli wodnej . Po ostygnięciu polać wierzch naszego ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

29.06.2017 09:39
ale pyszota, już robię kawkę

Patrycja33

19.08.2016 13:27
pyszny torcik:-)

pestka

14.07.2016 10:00
świetny deser

Pani Domu

24.12.2015 09:16
fajny torcik

mariuszek8

13.08.2015 09:09
oj ale bym liznal go paluszkiem hehe pyszny!

Gracer

25.05.2015 19:22
smaczny przepis

caralajna

29.12.2014 19:03
fantastyczny torcik

Ola1young

14.12.2014 11:01
uwielbiam takie desery :)

Bernadeta1

13.12.2014 12:57
super torcik

Wacław

13.12.2014 10:43
znakomity deser :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat