Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z nutellą i mascarpone

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód:

herbatniki 400 g
masło 150 g
orzechy posiekane 80 g

masa

serek mascarpone 200 g
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
nutella 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z nutellą i mascarpone

Bardzo drobno zmielone herbatniki ( wraz z orzechami) wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć nimi spód tortownicy, docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut.
W jednym naczyniu ubić na sztywno śmietanę, a w drugim mascarpone z serkiem typu philadelphia z cukrami. Następnie delikatnie wszystko połączyć (łyżką) , wyłożyć na herbatniki i wstawić do lodówki. Nutelle rozpuścić w kąpieli wodnej . Po ostygnięciu polać wierzch naszego ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 29.06.2017 09:39
ale pyszota, już robię kawkę
Patrycja33 19.08.2016 13:27
pyszny torcik:-)
pestka 14.07.2016 10:00
świetny deser
Pani Domu 24.12.2015 09:16
fajny torcik
mariuszek8 13.08.2015 09:09
oj ale bym liznal go paluszkiem hehe pyszny!
Gracer 25.05.2015 19:22
smaczny przepis
caralajna 29.12.2014 19:03
fantastyczny torcik
Ola1young 14.12.2014 11:01
uwielbiam takie desery :)
Bernadeta1 13.12.2014 12:57
super torcik
Wacław 13.12.2014 10:43
znakomity deser :-)
ben-ka 13.12.2014 09:32
Jak słodko u Ciebie, aż ślinka cieknie.
IZABELA29 13.12.2014 08:44
musiał być pyszny
Megg 12.12.2014 23:26
wyśmienity torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak